
dit event is onderdeel van
beginuur | 15.30 |
verwacht einduur | 19.00 |
Standaard € 22,00
Reductie -35 j. € 14,30
Reductie -26 j. € 11,00
Voor ons seizoen rond coming of age vroegen we aan 5 beginnende curatoren om voor ons een dag vol te programmeren. Ze kregen een vast artistiek budget en enkele productionele beperkingen. Vol enthousiasme en frisse ideeën gingen ze hiermee aan de slag. Omdat ze hun event wijden aan groepsbeleving en het overstijgen van ego’s, presenteren Ellie Murphy-Weise, Pheobe riley Law, David Wolfswinkel, Koen Gijsman, & Rocio Naval zich liever als collectief Mulch-imédia dan als een verzameling van individuen. Let us cook – het betekent zo veel als ‘laat ons doen waar we goed in zijn’. Elke curator brengt hun eigen expertise en als collectief doen ze een frisse wind waaien door ons gebouw.
Tijdens een verrassend parcours door ons gebouw, hou je halt bij:
[doorlopend, presentatiemoment 20 min]
Hye Young Sin werkt al langer aan haar reeks Plastic Garden. Voor Let us cook maakt de geluidsartieste drie nieuwe perceeltjes. Met alledaagse plastic voorwerpen imiteert ze de natuurlijke klank van een typische ‘pleasure garden’. Je hoort geknisper, geschraap, getik en alles daartussen. Het resultaat is een verzameling van intieme, fragiele geluiden die noch helemaal natuurlijk, noch helemaal plastic zijn.
[30 min]
'Toen ik voor die eerste keer de kemenche ontmoette, schudde er een zekerheid door me heen: dit geluid was het dichtst dat ik ooit zou komen bij het horen van het goddelijke.' Emine Bostancı werd geboren in Istanbul, maar verhuisde in 2016 naar Nederland. Ze combineert de eeuwenoude traditie van het kemenche-spelen met zang en hedendaagse electronics. Zo brengt ze ons van ons technologiegedreven heden, tot bij de rijke traditie in Istanbul.
[120 min]
Pepe Dayaw is een performer zonder strikt genre. De rode draad door elk project is gemeenschapsvorming en samenhorigheid. En wat brengt mensen meer samen dan samen koken? Terwijl Devon Gates & Koen Gijsman de zaal vullen met licht verteerbare jazz, vertaalt Pepe hun eigen identiteit in uitgelaten kookkunsten. Het project Nowhere kitchen begon ooit tussen vrienden die samen koken met wat er in de koelkast te vinden was. Speciaal voor Let us cook herwerkt Pepe het concept voor een groot publiek.
Mulch-imédia: collectief van jonge curatoren
(met Ellie Murphy-Weise, Pheobe riley Law, David Wolfswinkel, Koen Gijsman, & Rocio Naval)
Mulch-imédia: collectief van jonge curatoren
(met Ellie Murphy-Weise, Pheobe riley Law, David Wolfswinkel, Ko
beginuur | 15.30 |
verwacht einduur | 19.00 |
Standaard € 22,00
Reductie -35 j. € 14,30
Reductie -26 j. € 11,00
In samenwerking met Musica & Sounds Now curating labs