Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Concertgebouwbos

Concertgebouwbos

Met 10.000 m2 Concertgebouwbos willen we bomen, planten en dieren graag meer vrijheid en ruimte geven. Koop een boom en maak samen met ons Brugge nog een stukje groener. Zo geef je wilde bomen, planten en dieren zoals vogels en edelherten alle kansen om te groeien en bloeien!

Doneren kon tot oktober 2023

2000 bomen geplant tijdens onze plantdag (12.11.2023)

Wat hebben we genoten van ons plantfeest! Hapjes, drankjes, livemuziek en enthousiaste planters, meer hadden we niet nodig. Gewapend met een schop trokken onze planters erop uit om de gedoneerde boompjes een plaatsje te geven. Sinds afgelopen zondag maken maar liefst 2000 geplante bomen Brugge een stukje groener!

Meer zuurstof, meer biodiversiteit

Meer zuurstof, meer biodiversiteit

Meer zuurstof, meer biodiversiteit
Dankzij het Concertgebouwbos kunnen Natuurpunt en Stad Brugge de groene rand rond Brugge uitbreiden en eenmaken en zo de biodiversiteit in het gebied een handje helpen. Maak samen met ons Brugge nog een stukje groener en geef wilde bomen, planten en dieren zoals vogels, edelherten en reeën alle kansen om te groeien en bloeien. Samen met jullie willen we een bos met 2000 bomen aanplanten tegen eind 2023 en zo de CO2-uitstoot in Vlaanderen met 12 ton per jaar verminderen.
Ecobewust ondernemen

Ecobewust ondernemen

Ecobewust ondernemen
Voor het Concertgebouw is deze actie een volgende stap in het ecobewust ondernemen en sensibiliseren. Dat doet het zowel met praktische initiatieven (100% groene energie, zuinige led-verlichting, de Concertgebouwapp die papieren tickets overbodig maakt, …), gedreven interne werkgroepen rond eco- en groenbeheer als met een artistiek programma. Met een driejaarlijks festival als SLOW(36h) zet het bijvoorbeeld bewust in op vertragen en op aandacht voor duurzaamheid en ecologie. Met een seizoensprogramma rond biodiversiteit (seizoen 20–21) werden uitdagingen op het vlak van klimaatverandering, milieuvervuiling en het verlies van biodiversiteit door een kritische kunstenaarsblik en samen met een groot publiek bekeken én aangegaan.

Met het Concertgebouwbos kunnen concrete actie en artistieke mogelijkheden samenvloeien: het bos creëert ook letterlijk een uniek podium voor intieme klankprojecten.

 

foto header: (c) Wim Dirckx

 

i.s.m. Natuurpunt