Ga naar de hoofdcontent
Hou rekening met de grote (parkeer)drukte in Brugge.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

klankkunst

KLANKKUNST IS OVERAL

Klankkunst speelt al meer dan tien jaar een belangrijke rol in het Concertgebouw en is overal aanwezig. En de collectie leeft en groeit aan. Wij zetten voor jou wat feiten uit het verleden en de toekomst op een rij!

Klankkunst in het Concertgebouw

  • Het klankenlabo Sound Factory bestaat ondertussen 10 jaar. Jaarlijks komen er 3500 leerlingen tijdens workshops en ongeveer 5000 bezoekers van Concertgebouw Circuit experimenteren met klanken op de verschillende installaties.

     

  • Er zijn 80 audioguides met koptelefoon beschikbaar in de Inkomhal voor wie de geluidskunst op Concertgebouw Circuit nog intenser wil ervaren.

  • Klankkunst wordt officieel de derde hoofddiscipline naast muziek en hedendaagse dans in het artistieke programma van het Concertgebouw.

  • De Omni, een van onze populairste interactieve klankinstallaties, telt 108 vakjes die je kan aantikken. Dankzij een enorme databank aan geluiden creëer je zo een unieke compositie.

  • Je kan in het Concertgebouw 9 klankkunstinstallaties ontdekken. Sommige kan je zelf bespelen tijdens het bezoekersparcours Concertgebouw Circuit.

  • In december wint de klankkunst nog meer terrein in het Concertgebouw in drie tijdelijke installaties. Erik Nerinckx laat je de kracht van de zee horen via een massieve geluidsmuur bestaande uit 16 speakers. Geluidskunstenaar Stijn Demeulenaere verklankt
    in Zijlijn het verstoorde klanklandschap onder de waterspiegel. Het kunstenaarsduo VOID visualiseert dan weer geluiden van de zee. Met de Phonautogram, geïnspireerd op een 19e-eeuwse techniek om klank te 'tekenen', maken ze water zichtbaar.

  • Een nieuwe Tijdslijnwand met 13 hoogtepunten geeft je een inkijk in de evolutie van de klankkunst en de link met andere kunstvormen.

Ontdek onze klankkunst en laat de muzikant in je los tijdens Concertgebouw Circuit