Ga naar de hoofdcontent
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Proeven van het Concertgebouwcafé

Proeven van het  Concertgebouwcafé

Al meer dan 15 jaar maakt het Concertgebouwcafé jouw avond compleet met een natje en een droogje. Maar geen café zonder schuimend bier, sprankelend water of heerlijke hapjes, en daarvoor doen we een beroep op onze cafépartners. Spa, brouwerij De Halve Maan én Brugge Kazen verklappen je enkele simpele en fruitige trucjes om de mooiste nazomeravonden tot een succes te maken!

Lady red cheeks mocktail 

Dit heb je nodig
- 1 cl Spa Strawberry-Raspberry
- 2 cl suikersiroop
- 4 cl limoensap
- 6 verse frambozen
- 1 limoenpartje
- crushed ice

Zo ga je aan de slag
Voeg de suikersiroop en het limoensap
samen. Giet de Spa Strawberry-Raspberry
erbij en roer het geheel.
TIP
Werk af met de verse frambozen,
de limoen en de crushed ice

Krullende kaasbrochette

Dit heb je nodig
- satéprikkers
- kiwi
- aardbeien
- pitloze druiven
- enkele sneetjes Brugge d’Or kaas

Zo ga je aan de slag
Snij het fruit in dobbelsteentjes en
het sneetje Brugge d’Or kaas in lange
dominosteentjes. Prik eerst een stukje kiwi
op het stokje. Plooi dan twee reepjes kaas
in golfjes en steek ze zo, afgewisseld met
een druifje, op de prikker. Eindig met een
stukje aardbei. Pas naar hartenlust aan
met andere fruitsoorten of combinaties.
TIP
De combinatie kaas en druiven is altijd een
voltreffer, maar ook met komkommer,
radijsjes en snoeptomaatjes zal je
goed scoren!

Mossels met Brugse Zot

Dit heb je nodig
- 1 kg mosselen
- 1 ui, 1 teentje knoflook en 1 preiwit
- 1 flesje Brugse Zot Blond
- handvol verse bladpeterselie en enkele
takjes verse dille
- 2 kl curry
- 2 el boter + 2 el olijfolie
- zout

Zo ga je aan de slag
Spoel de mosselen in koud gezouten
water en maak ze choon. Pel de knoflook
en de ui en snipper fijn. Maak de prei
schoon en snijd in halve ringen. Neem
een stoofpot en doe hier wat olijfolie in.
Voeg de fijngesnipperde knoflook, ui en
prei toe en laat even stoven. Voeg dan de
mosselen toe en vervolgens de Brugse
Zot Blond, de boter en het currypoeder
en meng alles even om. Laat stoven tot de
mosselen open zijn. Hak de bladpeterselie
fijn. Schep de mosselen op de borden
en schep er de saus over. Strooi er de
fijngehakte bladpeterselie over en werk af
met wat verse dille

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht