Ga naar de hoofdcontent
Hou rekening met de grote (parkeer)drukte in Brugge.
Logo Concertgebouw Brugge
Logo Concertgebouw Brugge

Zo zorgt het Concertgebouw en zijn publiek voor zijn freelance artiesten en cultuurwerkers

Zo zorgt het Concertgebouw en zijn publiek  voor zijn freelance artiesten en cultuurwerkers

De huidige coronacrisis is een zware dobber voor de brede maatschappij, maar de culturele sector wordt bijzonder hard getroffen. Als Vlaamse kunstinstelling willen wij onze verantwoordelijkheid nemen en waar mogelijk artiesten en freelance cultuurwerkers die hun inkomen maandenlang in rook zien opgaan, ondersteunen. We geven hier een stand van zaken en laten enkele kernspelers aan het woord. 

Waarom solidariteit broodnodig is

Jeroen Vanacker, artistiek directeur

Een genereus publiek

De afgelopen maanden moesten we tal van voorstellingen annuleren of verplaatsen. We riepen onze ticketkopers op om de getroffen artiesten te steunen door geen compensatie te vragen voor geannuleerde tickets. Dat ons publiek een warm hart heeft, werd nog maar eens bevestigd want er werd in grote getale gehoor gegeven aan de oproep tot solidariteit. Dat zoveel mensen zich – in deze periode die voor velen ook financiële zorgen met zich meebrengt – solidair toonden met de kunstensector, maakt ons enorm gelukkig en dankbaar.


Cijfers t.e.m. 31.01.2021

[ Giften aan ons solidariteitsfonds zijn niet fiscaal aftrekbaar. ]

Getuigenissen van getroffen artiesten en cultuurwerkers

Evy Vancalbergh is freelance projectcoördinator & eventmanager voor onder meer het Concertgebouw. Pieter Matthynssens is als stichtend lid van onze huisartiest Nadar Ensemble een vaste gast in het Concertgebouw. Een sluw virus zet hun huidige plannen en toekomstperspectieven op losse schroeven. 

Evy Vancalbergh

Deel dit nieuwsbericht